Vår egen månskensbonde - Markus Bengtsson.

Nästa medarbetare att presentera är ingen mindre än vår egen månskensbonde - Markus Bengtsson.

Markus är en väldigt uppskattad kollega och har arbetat för Zhipster sedan 2022 som projektledare och logistikkonsult. Han har en lång bakgrund inom IT och Logistik och har arbetat som både lösningsarkitekt, utvecklingschef och supply chain manager – värdefulla erfarenheter för att driva framtidens logistikfrågor framåt.

Om du inte hittar Markus på kontoret bör du leta på en liten gård i Västra Derome, strax nordöst om Varberg. Där bor han med sin familj och ett gäng djur. Utöver arbetet som logistikkonsult är Markus också en månskensbonde och driver en liten gård med allt vad det innebär.

Markus, vad är det roligast med ditt jobb?

När jag hjälper kunden att lösa komplicerade logistiska flöden.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?

Ofta börjar arbetsdagen på kontoret med att träffa kollegorna, man planerar sedan upp dagen och löser de frågor som inkommit både från kollegor och kunder. När det mest akuta är avhandlat brukar det också vara ett par möten inplanerade som man behöver förberedas inför. Tiden som blir över läggs på att planera Zhipsters framtida lösningar.

Hur ser framtiden för logistikbranschen ut?

Med hjälp av IT så digitaliseras logistikbranschen och det i sin tur fortsätter att utveckla branschen. Men AI kommer ha en mycket stor påverkan på hur vi planerar våra transportflöden i framtiden.

Digitaliseringen har fått oss att arbeta annorlunda och kommer fortsatt driva branschen framåt, men jag tror att förändringen kommer gå fortare än förut.
AI kommer ha en mycket stor påverkan på hur vi planerar våra transportflöden i framtiden. Det är nog dessa möjligheter, pådrivna av AI, som gör att en historiskt traditionell bransch helt plötsligt är så pass mogen för förändring vilket är otroligt spännande att få vara en del av.

Fem bästa

Mat: Carpaccio om jag får välja men en god hamburgare funkar också

Film & series: Var ska jag börja? The Witcher, Startrek Picard och Ozark är bara några. Just nu Shadow and Bone säsong 2 på Netflix

Musik: Gärna något som passar situationen

Godis: Sötlakrits och romerska bågar

Med Varberg: Havet!

Mitt sommartips!

Logistikpodden med Nina och Per Olof

Fler nyheter

FoMo?

Vänd det till din fördel och följ oss överallt.
Följ oss på LinkedIn