Säg hej till André Hässelborg

Nästa person att presentera är André Hässelborg. År inom detaljhandeln väckte intresset för dataanalys och inte minst att kunna se saker ur kundens perspektiv.

Hur känns det att göra LIA på Zhipster?
Det är otroligt roligt! Kollegorna är helt underbara att arbeta med och mina arbetsuppgifter är väldigt intressanta. Jag har fått möjligheten att testa många nya saker vilket har vässat mina kunskaper ytterligare.

Vad är din roll på företaget?
Jag är data analyst vilket innebär att jag samlar in, tvättar och analyserar data som sedan används för att ta bättre beslut i verksamheten. Mitt huvudsakliga projekt är att sätta upp spårning i ett system som heter Matomo där man har systemet på en egen server vilket gör att datan aldrig lämnar Zhipster. Jag har även gjort en del analyser för att jämföra hur vår nya servermiljö påverkar importtider.  

Dina tidigare yrken?
Jag har tidigare jobbat inom detaljhandeln i 7 år och det var även där jag fick upp ögonen för dataanalys. Min tidigare erfarenhet gör att jag lättare kan se saker från kundens perspektiv vilket underlättar mitt arbete.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det roligaste är att jag får sätta mig in i och arbeta med så mycket intressant data och vara med och påverka beslut. Jag uppskattar också att jag får möjligheten att arbeta med så många olika verktyg så som SQL, Python, webbanalysverktyg med flera.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?
Just nu jobbar jag mycket med att sätta upp spårning och analysera data för att ge våra kunder affärsnytta. Utöver det kan det också bli presentationer av spännande saker jag hittat i min analys samt en del arbete gällande GDPR.

Vilka positiva egenskaper har du?
Jag stoltserar med att vara väldigt detaljorienterad och vill vara säker på min sak innan jag går vidare med ett beslut och samtidigt få saker gjorda inom en rimlig tid. Samtidigt tycker jag det är viktigt att inte tappa effektiviteten i mitt arbete.

Hur ser framtiden för dataanalys ut?
Dataanalys är något som växer mer och mer i takt med att fler företag får upp ögonen för värdet av det. Att ta affärsbeslut baserat på data istället för att basera dem på erfarenhet eller magkänsla tror jag är så man kommer driva företag i framtiden. Annars kan det lätt bli så att man tror att man tar rätt beslut men sedan blir omkörd av sina konkurrenter. Med det sagt så ser framtiden för dataanalys väldigt ljus ut.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag spenderar allra helst min fritid i garaget där jag skruvar på motorcykeln eller bilen men annars läser jag gärna en trevlig bok.

Vad är det bästa med Varberg?
Känslan av liv och rörelse som sköljer över staden om somrarna och även närheten till naturen.

Fler nyheter

FoMo?

Vänd det till din fördel och följ oss överallt.
Följ oss på LinkedIn